Пет изненадващо умни причини да купите имот по време на празниците

Пет изненадващо умни причини да купите имот по време на празниците

 

Празниците наближават и вече правите списъците с покупки и мислите  да замените мрачния и студен град с бленуваната почивка на топло местенце , но сега е идеалния момент за …..лов на дом! Не ни вярвате? Разгледайте тези изненадващо умни причини да не си купите пуловер на половин цена, а да направите покупката на живота си.

1. По-малко конкуренция от купувачи на имоти

Повечето купувачи през последния месец на годината пътуват извън града или чужбина, за да отпразнуват празниците или  не им се ходи на огледи в лошо време. Следователно ще има по-малко купувачи, които да се конкурират с вас за набелязаните оферти на недвижими имоти.

2. Мотивирани продавачи

Декемврийските продавачи са сериозни и мотивирани и следователно по- отворени за преговори.Така че, това което може да ви липсва при избора от налични домове, може да бъде балансирано с разговори с по-гъвкав продавач.

3. Реално състояние на имота

Всеки дом изглежда удивително в типичния за пазаруване пролетен сезон с новозасадени пролетни цветя и топли слънчеви лъчи! При оглед в лошо зимно време ще можете да си представите живота тук и през този период на годината. Бъдете сигурни, че може да видите  проблеми, които се проявяват само при студено време и ще спести ви спести неприятности.

4. По-голяма достъпност до административни служби

През декември сякаш времето върви по- бавно и поради заетостта с подготовката за празничните дни на повечето имате по-голям шанс спокойно да минавате на гишетата на административните служби.Тъй като има по- малко сделки с недвижими имоти, то  брокери на недвижими имоти, ипотечни и кредитни инспектори са мотивирани да предлагат пълносъдействие, специални стимули и намаляне или отмяна  на такси за приключване на сделките преди празничните почивки.Това ви дава предимство за договаряне на най- добри условия и по-добра цена с продавача, ако сте в състояние да затворите сделката за по-малко от 30 дни.

5. Данъчни облекчения

Ако ще теглите ипотечен или жилищен кредит, можете да ползвате отстъпка в данъците си на физическо лице при определени условия. Продавачът също може да ползва определени данъчни облекчения, ако успее да приключи продажбата в края на календарната година.

                                                                 ХО-ХО-ХО! КЪСМЕТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *